8D és „5Miért” módszer

A képzés elektronikus felületen valósul meg.

A résztvevő meghatározott tematika szerint halad a tananyag megismerésében.  A tananyag megértését és elsajátítását magyarázó videók, gyakorló feladatok és gyakorló tesztek támogatják.

Igény esetén a résztvevők online konzultáción (video konferencia) vehetnek részt, ahol az oktató válaszol kérdéseikre.

A képzés végén a sikeresen vizsgázó résztvevők (a tantermi és a távoktatáshoz hasonlóan)  Tanúsítványt kapnak.

További információ
img
Bendes Gábor

Vezető programozó

+36 30 634 8594
tmethodhotline@ttq.hu

A problémamegoldás alapjai

A problémamegoldás általános elveinek és a problémamegoldás alapvető lépéseinek ismertetése. A probléma fogalmának tisztázása. A probléma megoldásához szükséges kompetenciák és a 8D lépéseinek megértése.

A 8D folyamat elemei: D0, D1

A problémamegoldás lépéseinek felsorolása, a 8D szerepének tisztázása. A probléma megoldó team szerepének megértése. A probléma észlelése. A team munka alapelvei.

A 8D folyamat elemei: D2 és D3

A probléma pontos meghatározásához alkalmazott módszerek megismerése. Célok, szempontok, módszerek: 6W, adatgyűjtés, Pareto elemzés, szórásdiagram, ellenőrző diagram, hisztogram. 8D jelentés példák. Az azonnali intézkedések céljának és módszereinek megismerése. Az azonnali intézkedések céljai. Szempontjai, módszerei. 8D jelentés.

A 8D folyamat elemei: D4

A probléma okának meghatározásához alkalmazott módszerek megismerése. Célok, szempontok, módszerek. brainstorming, ok-hatás diagram, 5W módszer. 8D jelentés, példák.

A 8D folyamat elemei: D5 és D6

A probléma okának felszámolására hozott intézkedések meghatározásával kapcsolatos ismeretek megszerzése. Célok, szempontok, módszerek. 8D jelentés, példák.

A probléma okának felszámolására hozott intézkedések hatékonyságának igazolásával kapcsolatos ismeretek megszerzése. Célok, szempontok, módszerek. 8D jelentés, példák.

A 8D folyamat elemei: D7 és D8

A probléma ismételt fellépése ellen alkalmazott módszerek megismerése. Célok, szempontok, módszerek. az intézkedések kiterjesztése más termékekre, folyamatokra, a szabályozást biztosító dokumentumok aktualizálása. 8D jelentés, példák.

Annak megértetése, hogy miért fontos az eredmények értékelése és elismerése. Célok, szempontok, módszerek

Dokumentálás, szabványkövetelmények

Az ISO9001 és az IATF16949 szabványok vonatkozó követelmények ismertetése és értelmezése.


Kezdés dátuma Netto ár + 27% ÁFA Helyszín
folyamatos 45.000 Ft E-learning
Központi képzéseinket - minimum 6 fő résztvevő esetén - online formában, vevői igény szerint tantermi képzésként minimum 8 fő esetén valósítjuk meg.
5 fő felett költséghatékonyabb a Megbízóhoz kihelyezett képzés! Kérje személyre szabott árajánlatunkat!

Képzés adatai

  • Nyelvek: magyar
  • Időtartam:
  • Elérhető: kontakt képzés
  • Kategória: e-learning

Üzenet