APQP - Termék minőségtervezés

Képzés kódja: E009_HU

A képzés elektronikus felületen valósul meg.

A résztvevő meghatározott tematika szerint halad a tananyag megismerésében.  A tananyag megértését és elsajátítását magyarázó videók, gyakorló feladatok és gyakorló tesztek támogatják.

Igény esetén a résztvevők online konzultáción (video konferencia) vehetnek részt, ahol az oktató válaszol kérdéseikre.

A képzés végén a sikeresen vizsgázó résztvevők (a tantermi és a távoktatáshoz hasonlóan)  Tanúsítványt kapnak.

Tematika

Bevezetés

Vonatkozó szabványkövetelmények megismerése (IATF 16949 és APQP Kézikönyv). A minőségtervezést megalapozó tevékenységek bemutatása. Az APQP szakaszai.

A program megtervezése és definiálása

A „program megtervezése és definiálása” szakasz feladatainak megismerése. Bemenetek és a kimenetek értelmezése az APQP kézikönyv szerint. Példák hazai cégek gyakorlatából.

Termék tervezés és fejlesztés

A „terméktervezés és fejlesztés” szakasz feladatainak megismerése. Bemenetek és kimenetek értelmezése az APQP kézikönyv szerint. Példák hazai cégek gyakorlatából.

Folyamattervezés és fejlesztés

A „folyamattervezés és fejlesztés” szakasz feladatainak megismerése. Bemenetek és értelmezésük (az APQP kézikönyv szerint). Kimenetek és értelmezésük (az APQP kézikönyv szerint). Az FMEA készítésének alapvető szabályai. Példák hazai cégek gyakorlatából. A fenti szakaszhoz tartozó legfontosabb dokumentumok elkészítése egy képzelt termékre, a munkák egyeztetése.

Termék és folyamat jóváhagyás

A „termék és folyamat jóváhagyás” szakasz feladatainak megismerése. Bemenetek és kimenetek értelmezése az APQP kézikönyv szerint. A vonatkozó dokumentumok elkészítése egy képzelt termékre, a munkák egyeztetése. A „visszajelzések, megfigyelés és helyesbítő tevékenységek” szakasz feladatainak megismerése.

A Szabályozási Terv készítésének módszertana

A Szabályozási Terv szerepének és készítésének megismerése. A Szabályozási Terv szerepe, felépítése az egyes rovatok értelmezése. Példák hazai cégek gyakorlatából. A Szabályozási Terv készítése egy képzelt termék gyártási folyamatára (annak egy részletére). A dokumentációs követelmények megismerése. A projektet követő dokumentáció felépítésének tisztázása.Részvételi feltételKépzés kategória

e-learning

Képzési napok száma

0 nap
Dátum Netto ár + 27% ÁFA Helyszín
folyamatos 45.000 FT Internet
Központi képzéseinket - minimum 6 fő résztvevő esetén - online formában, vevői igény szerint tantermi képzésként minimum 8 fő esetén valósítjuk meg.
5 fő felett költséghatékonyabb a Megbízóhoz kihelyezett képzés! Kérje személyre szabott árajánlatunkat!