Minőségellenőrzés: műanyag termékek méréses és szemrevételezéses ellenőrzése

img

A képzés a minőségirányítás területén belül a minőségellenőrzéssel megbízott munkatársaknak nyújt átfogó ismereteket.


Célja a műanyagipari területen dolgozók, ellenőrzési tevékenységet végzők minőségellenőrzési feladataival kapcsolatos szakmai képzése.

További információ
img

-      A minőség-ellenőrzés fogalmai. A minőség, mint a követelmény fogalma. A méréses és a szemrevételezéses vizsgálat. Névleges méret, tűrés. Hibák besorolása (műanyag termékek leggyakoribb hibamódjai).

-      A minőség-ellenőrzés célja, szerepe, jelentősége. A követelmények megjelenésének formái, a minőség-ellenőrzés előnyei. A minőség-ellenőrzés folyamata, a folyamat megfelelőségének mérése.

-      A minőség-ellenőrzés végzésének feltételei. Infrastruktúra, szabályozás, eszköz és emberi erőforrások. A minőségellenőrökkel szemben támasztott követelmények. A minőségellenőrök feladatai.

-      Termékbiztonsági elvárások. Termékbiztonsági szempontok, autóipari termékeknél vonatkozó ISO/TS és VDA követelmények. A termékfelelősségi törvény. Védekezés a termékfelelősségi kockázatok ellen

-      Műanyag alkatrészek minőségellenőrzése. Minőségellenőrzési szempontok. A követelmények helyes értelmezése: rajzok, tűrések és illesztések, alak- és helyzettűrések, jelöletlen tűrések, tesztek (éghetőségi, napfényállósági, hőállósági tesztek)

-      Feladatok: 1) Minőségellenőrzési üzemi gyakorlatok: rajzi, szabványi követelmények értelmezése, mérések, a mérési eredmények dokumentálása, döntés a megfelelőségről, nem megfelelőségről, ill. a termék javíthatóságáról. 2) Mérőrendszer elemzési feladat (R&R) elvégzése, az eredmények értelmezése

-      Az ellenőrzések fajtái, az ellenőrzések dokumentálása. Idegenáru-, gyártásközi- és végellenőrzés. AQL táblázat használata.

-      Enyhített és szigorított ellenőrzés. Mérési jegyzőkönyvek, hibagyűjtők.

-      Mérő- és vizsgálóeszközök. Mérőeszközök megbízhatósága, mérőeszköz felügyelet, mérőrendszer elemzés, mérési hibák

-      Írásbeli vizsga


Ajánlott középfokú végzettség


Kezdés dátuma Netto ár + 27% ÁFA Helyszín
2024. január 17-18. 120.000 Ft Online
135.000 Ft Budapest
2024. július 29-30. 120.000 Ft Online
135.000 Ft Budapest
Központi képzéseinket - minimum 6 fő résztvevő esetén - online formában, vevői igény szerint tantermi képzésként minimum 8 fő esetén valósítjuk meg.
5 fő felett költséghatékonyabb a Megbízóhoz kihelyezett képzés! Kérje személyre szabott árajánlatunkat!

Képzés adatai

  • Nyelvek: magyar
  • Maximális csoportlétszám:12
  • Időtartam:2 nap
  • Elérhető: kontakt képzés
  • Kategória:Méréstechnikai ismeretek

Üzenet