Önkormányzatok

Az Önkormányzatok előtt álló minőségirányítási - szervezetfejlesztési feladatok megvalósításában tud segítséget nyújtani a T&T Quality Kft. a következő témakörben:

CAF modell szerinti önértékelés elvégzése

Az 1057/2001(VI.21.) Kormány határozat "Szervezet korszerűsítési feladatok" részében az alábbiak szerint rendelkezik: "a közigazgatás egészére érvényesíthető egységes minőségbiztosítási, fejlesztési rendszer bevezetése érdekében el kell készíteni az Európai Unióban kidolgozott CAF-rendszer (Common Assessment Framework) hazai adaptációját, és meg kell kezdeni alkalmazását az országos programban rögzítendő ütemezés szerint."

Vállalkozunk a CAF modell felmérési szabályainak kidolgozására és a felmérés teljes körű elvégzésére a helyi adottságok és a minőségfejlesztésben esetleg eddig elvégzett tevékenységek figyelembe vételével.

A modell kiépítése a következő fő lépésekben történik:

  • Az önkormányzat minőségügyi helyzetfelmérése, munkaprogram készítése;
  • Minőségirányítási alapfogalmak, CAF modell, minőségügyi módszerek oktatása;
  • Szabályzat készítése a CAF modell alkalmazására;
  • CAF modell szerinti önértékelés elvégzése;
  • Felmérés elemzése;
  • Elemzés alapján célok és prioritások meghatározása;
  • Intézkedési terv készítése, végrehajtása;
  • Intézkedési terv végrehajtásának elemzése, szükség szerinti módosítása, véglegesítés.

A felsorolt lépéseknél kialakítandó dokumentációkat a T&T Quality Kft. felkészült szakembere készíti vagy részt vesz az elkészítésében, az Önkormányzat munkatársainak információi alapján, ezért az Önkormányzat munkatársaira lényegesen kevesebb feladat hárul a rendszer kiépítés és bevezetés miatt.

A modell kiépítésének időtartama az Önkormányzat nagyságától, humán erőforrás kapacitásától függően 6-12 hónap.

 A modell kiépítéshez és bevezetéshez várhatóan pályázati segítséget is igénybe lehet venni, mely a költségek maximum ötven százalékát is fedezheti. A pályázatok elkészítésében és beadásában segítséget nyújtunk.

További információkért keresse munkatársunkat: Katona László-t.

Telefon: 06-1/237-1330, 06-30-9708-849

E-mail: l.katona@ttq.hu