IFS, EurepGap, BRC, ISO 22000, HACCP

Miben tudunk Önnek segíteni?

 • Irányítási rendszerek kiépítése, fejlesztése, belső auditálása
 • Képzések (kontakt és e-képzések kihelyezett és nyitott formában)
 • Személyre vagy szervezetre szabott, egyedi kontakt vagy e-képzések
 • Irányítási rendszer működtetését támogató szoftverek (t-method és Q-das) licenc értékesítés és bevezetés támogatása


Miért mi adjuk Önnek a legjobb megoldást?

 • Cégünk, a T&T Quality Kft. több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik képzés és tanácsadás területén
 • Elégedett, visszatérő partnereink által igazolt magas minőségi és szakmai színvonal
 • Minden szakterületre az adott területre specializálódott, több 10 éves gyakorlattal rendelkező munkatársakkal dolgozunk
 • Képzések, tanácsadások, auditálások terén hosszú évek alatt kifejlesztett, gyakorlatorientált, hatékony módszereket alkalmazunk
 • Partnereink igényeihez igazodva, rugalmas, gyors, hatékony szervezési módszerekkel dolgozunk
 • Naprakész és teljes kínálattal állunk partnereink szolgálatára
Mit kínálunk Önnek?

Tanácsadás és képzés az alábbi területeken:

Élelmiszer-biztonsági szabványok

 • HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point = Veszélyelemzés, Kritikus szabályozási Pontok) előírás: 1993. évtől élelmiszer-higiéniai direktíva formájában épült be az élelmiszer-szabályozásba. A HACCP rendszerben foglalt előírások egyértelműek azok számára, akik eddig is betartották az élelmiszer-higiéniai előírásokat. A probléma "csupán" az, hogy az esetek többségében a kritériumok csak a fejekben léteznek. A HACCP rendszer keretbe foglalja a szabályokat, sőt egyfajta rendszeres dokumentáció - feljegyzés - vezetését is igényli, hiszen nélküle nehéz lenne bizonyítani az alapvető gondosság elvének betartását. A módszer alkalmazásával megállapíthatók azok a megelőző intézkedések, amelyek a veszélyek csökkentését szolgálják, a kockázatot jelentő veszélyekre pedig szabályozó módszerek megállapítása szükséges, melyekkel a veszélyek kézben tarthatók, ellenőrizhetők. A HACCP előírás egyszerűen alkalmazható, logikus, átgondolt veszélyelemzést tesz lehetővé, a folyamat ellenőrzésére szolgál, nem a késztermék vizsgálatára. Belső vagy külső fél által igazolható.
 • IFS (International Food Standard = Nemzetközi Élelmiszerszabvány): a német kereskedelmi láncok szabványa, követi az ISO 9001 szabvány felépítését azzal a sajátossággal, hogy a dokumentumokat érintő első fejezet magában foglalja a minőségirányítási rendszerrel és a HACCP rendszerrel kapcsolatos elvárásokat is. Pontozásos módszerrel jól értékelhető. Harmadik fél által tanúsítható.
 • ISO 22000: 2018 (ISO: Európai Szabványosítási Szervezet) szabvány: Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek. A szabvány rendszerszabvány, mely bármely méretű, az élelmiszerlánc bármely pontján lévő (előállító, forgalmazó, szolgáltatást nyújtó) vállalkozás számára alkalmazható követelményeket tartalmaz. A tanúsítás során a szervezetnek az élelmiszer-biztonsági veszélyek kézben tartására vonatkozó képességét kell bizonyítania. Harmadik fél által tanúsítható.
 • EUREPGAP- GLOBALG.A.P. egy gazdaságbiztosítási program, amely a fogyasztói igényeket a helyes mezőgazdasági gyakorlatba ülteti át (EUREP = Európai Kiskereskedői Termék Munkacsoport - Európa vezető kiskereskedői által támogatott egyesület által létrehozott termékfejlesztési protokoll a Jó Mezőgazdasági Gyakorlatot tanúsító program = EUREPGAP) szabvány, mely friss gyümölcsök, zöldségek és burgonya termesztésére, tárolására, értékesítésére irányuló folyamatokra alkalmazható. A Jó Mezőgazdasági Gyakorlat kialakított követelményrendszere, melynek alkalmazója a kiskereskedők felé garantálni tudja, hogy a kertészeti termékei megfelelnek az élelmiszer-biztonságra és a kellő elővigyázatosságra vonatkozó előírásoknak. A protokoll helyes alkalmazása harmadik fél által tanúsítható.
 • BRC (British Retailer Consortium = Brit Kiskereskedelmi Konzorcium) szabvány: az angol kiskereskedelmi láncok saját márkaneve alatt forgalmazott élelmiszerek beszállítóira megfogalmazott szakmai követelményeket tartalmazza. Harmadik fél által tanúsítható.

További információ:

Németh Fanni
Üzletágvezető
Telefon: +36 30 231 5213
E-mail: f.nemeth@ttq.hu

Üzenet