Q-DAS szoftverek

A Q-DAS® GmbH a vállalati minőséginformációk (mérésekből, vizsgálatokból származó eredmények) számítógépes gyűjtésével, feldolgozásával foglalkozik. A vállalat a Hexagon-csoport tagja. Alapítói a hetvenes évek óta végzett munkásságukkal elérték, hogy szoftvereik mind az európai, mind az amerikai piacon az autóipar standard és mértékadó szoftvereiként vannak nyilvántartva, és jelentős helyet vívtak ki az ipar számos területén. A világszerte több, mint 6 000 vevő (köztük több multinacionális vállalat és autógyár), és a 24 országban működő márkaképviselet (és hogy a szoftver 21 nyelven - többek közt magyarul is – „beszél”) - magukért beszélnek.

A T&T Quality Engineering Kft. 2001-ben kezdte el a Q-DAS® termékeinek forgalmazását. Ennek keretében teljes értékű szolgáltatást nyújt, ami a következőket foglalja magában:

  • szoftverek értékesítése
  • installálás
  • tanácsadás, hotline
  • elméleti és gyakorlati oktatás
  • külső rendszerek Q-DAS-hálózatba illesztése (pl. adatok konvertálása, átvétele vezérlésekből, stb.)
  • karbantartás
  • rendszerszerviz
  • SPC- ill. statisztikai tanácsadás

Termékeink - Q-DAS® statisztikai programcsomag

A Q-DAS® statisztikai programcsomag moduláris felépítésű, de a modulok mindegyike önállóan működik, 21 különféle nyelven, egyenként is teljes egészet alkot. A programcsomag az adatok bevitelétől kezdve azok megjelenítésén, kiértékelésén, tárolásán, keresztül egészen archiválásukig egy teljes gyár/üzem adathálózatát önállóan leképezi. Az adatok feldolgozása mellett automatikus funkciók (pl. optikai és szöveges riasztások, beolvasások és mentések, jelentések automatikus generálása) gondoskodnak az emberi erőforrással történő takarékoskodásról. Az adatokat a statisztikai adatfeldolgozás minden használatos ipari módszerével kiértékelhetjük (SPC, MSA, ANOVA, DOE, stb.), az eredményeket pedig tetszőleges formátumban jeleníthetjük meg (VDA 3, PPAP, elsőminta-jegyzőkönyvek, CPL, egyedi és standard jelentésformátumok). A továbbiakat lásd itt

Q-DAS® DESTRA, Six Sigma-programcsomag

A DESTRA az első magyarul beszélő Six Sigma (6 szigma) programcsomag, amely a Six Sigma Master BlackBelt, Black Belt, Green Belt és egyéb közreműködő szakembereknek elengedhetetlen segítséget nyújt az adatok bevitelében és kiértékelésében. Logikus, páratlanul felhasználóbarát kezelőfelület (nagyon könnyen megtanulható), teljes Q-DAS®-kompatibilitás és a Q-DAS® programokban megszokott gyönyörű grafika jellemzik. A szükséges statisztikai eszköztár fejezeteit az egyes szoftvermodulokban találhatjuk meg. Bővebbet itt.

További információkkal az alábbi elérhetőségeken állunk a rendelkezésére:

Hanthy László

Telefon: +3630 525 4092

E-mail: l.hanthy@ttq.hu

Telefon: +3630 951 2255

E-mail: t.tobias@ttq.hu

Üzenet