Minőségellenőrzés: műanyag termékek méréses és szemrevételezéses ellenőrzése

Képzés kódja: 5850/93

A képzés a minőségirányítás területén belül a minőségellenőrzéssel megbízott munkatársaknak nyújt átfogó ismereteket.


Célja a műanyagipari területen dolgozók, ellenőrzési tevékenységet végzők minőségellenőrzési feladataival kapcsolatos szakmai képzése.

Tematika

-      A minőség-ellenőrzés fogalmai. A minőség, mint a követelmény fogalma. A méréses és a szemrevételezéses vizsgálat. Névleges méret, tűrés. Hibák besorolása (műanyag termékek leggyakoribb hibamódjai).

-      A minőség-ellenőrzés célja, szerepe, jelentősége. A követelmények megjelenésének formái, a minőség-ellenőrzés előnyei. A minőség-ellenőrzés folyamata, a folyamat megfelelőségének mérése.

-      A minőség-ellenőrzés végzésének feltételei. Infrastruktúra, szabályozás, eszköz és emberi erőforrások. A minőségellenőrökkel szemben támasztott követelmények. A minőségellenőrök feladatai.

-      Termékbiztonsági elvárások. Termékbiztonsági szempontok, autóipari termékeknél vonatkozó ISO/TS és VDA követelmények. A termékfelelősségi törvény. Védekezés a termékfelelősségi kockázatok ellen

-      Műanyag alkatrészek minőségellenőrzése. Minőségellenőrzési szempontok. A követelmények helyes értelmezése: rajzok, tűrések és illesztések, alak- és helyzettűrések, jelöletlen tűrések, tesztek (éghetőségi, napfényállósági, hőállósági tesztek)

-      Feladatok: 1) Minőségellenőrzési üzemi gyakorlatok: rajzi, szabványi követelmények értelmezése, mérések, a mérési eredmények dokumentálása, döntés a megfelelőségről, nem megfelelőségről, ill. a termék javíthatóságáról. 2) Mérőrendszer elemzési feladat (R&R) elvégzése, az eredmények értelmezése

-      Az ellenőrzések fajtái, az ellenőrzések dokumentálása. Idegenáru-, gyártásközi- és végellenőrzés. AQL táblázat használata.

-      Enyhített és szigorított ellenőrzés. Mérési jegyzőkönyvek, hibagyűjtők.

-      Mérő- és vizsgálóeszközök. Mérőeszközök megbízhatósága, mérőeszköz felügyelet, mérőrendszer elemzés, mérési hibák

-      Írásbeli vizsga


Részvételi feltétel

Ajánlott középfokú végzettség


Képzés kategória

Méréstechnikai ismeretek

Képzési napok száma

2 nap
Dátum Netto ár + 27% ÁFA Helyszín
2022.július 26-27. 70.000 FT Online
80.000 FT Budapest
A központi képzéseinket több mint 8 résztvevő esetén és amennyiben a pandémiás helyzet megengedi tantermi képzésként, 4-6 résztvevő között, vagy a pandémiás helyzet romlása esetén online képzésként tartjuk meg.
5 fő felett költséghatékonyabb a Megbízóhoz kihelyezett képzés! Kérje személyre szabott árajánlatunkat!