ISO 22000 belső auditor

img

A képzés célja az élelmiszer-biztonsági rendszert működtető, a belső és vevői auditokat végző szakemberek elméleti és gyakorlati felkészítése.

További információ
img
Németh Fanni

Oktatási és tanácsadási Üzletág vezető

06 30 231 5213
f.nemeth@ttq.hu

-      Az auditálás alapelveinek megismerése. Az auditálás: célja, alapfogalmai, fajtái. Kapcsolódó szabványok (ISO 19011, ISO 22000)

-      Az auditorokkal szemben támasztott követelmények: képzettség, végzettség, adottságok, objektív és szubjektív tulajdonságok, viselkedés az auditokon.

-      Az auditáláson alkalmazott módszerek: kérdéslista készítése, kérdezés az audit folyamán, megfigyelés, audit bizonyítékok gyűjtése.

-      Az auditálás tervezési módszereinek megismerése. Irányítási rendszerek általános elvei. Folyamatszemlélet az irányítási rendszerekben. Auditterv és auditprogram

-      Feladat: folyamatszemléletű auditterv összeállítása, auditok tervezése

-      ISO 22000 szabvány előírásainak bemutatása. A szabvány előírásainak értelmezése auditori szemszögből.

-       ( Hogyan kell auditálni a szabványelőírásokat? )

-      Feladat csoportmunkában: kiválasztott folyamatokra a szabvány előírásai alapján kérdéslista készítése, bemutatás és közös értékelés

 -      Az auditálás lépései I. Az auditok elvégzésének első lépése: a vizsgált területre, folyamatra vonatkozó szabályozó dokumentáció felülvizsgálata

-      Feladat csoportmunkában: a 2. feladatban kiválasztott folyamatokra vonatkozó „minta” szabályozó dokumentáció felülvizsgálata, kérdéslista kiegészítése, nem megfelelőségek megállapítása

-      Az auditálás lépései II. Az auditok elvégzésének második lépése: helyszíni audit. A helyszíni audit: megtervezése, lebonyolítása, kérdéslista és megfigyelés, dokumentálás

-      Feladat: a 2. feladatban kiválasztott folyamatokra audit elvégzése, auditálási szituációk, auditálási technikák, konfliktuskezelés begyakorlása

-      Az auditálás lépései III. Az auditok elvégzésének harmadik lépése: auditjelentés készítése.

-      Feladat: az 5. feladaton elvégzett auditálás dokumentálása, auditjelentés, nem megfelelőségi jelentés, helyesbítő-megelőző intézkedések elkészítése

-      Írásbeli vizsga


-Középfokú szakirányú végzettség,
-Ajánlott legalább egy éves irányítási rendszer gyakorlat.


Kezdés dátuma Netto ár + 27% ÁFA Helyszín
Igény szerint kerül szervezésre 110.000 Ft Online
124.000 Ft Budapest
Központi képzéseinket - minimum 6 fő résztvevő esetén - online formában, vevői igény szerint tantermi képzésként minimum 8 fő esetén valósítjuk meg.
5 fő felett költséghatékonyabb a Megbízóhoz kihelyezett képzés! Kérje személyre szabott árajánlatunkat!

Képzés adatai

  • Nyelvek: magyar
  • Maximális csoportlétszám:12
  • Időtartam:2 nap
  • Elérhető: kontakt képzés
  • Kategória:Élelmiszerbiztonság

További képzések

Üzenet